22 April 2015

Resepi Roti Capati

share dari link fb ~Cara Buat Bubur Dan Pengat

Resepi Roti Capati

BAHAN-BAHAN:

1/2 kg tepung atta
25 gm marjerin
1 sudu makan minyak
125 ml susu segar
250 ml air
Garam secukup rasa

CARA MEMASAK:

1. Satukan kesemua bahan-bahan tersebut dalam bekas adunan. Gaul rata dan uli sehingga menjadi doh. Biarkan selama setengah jam.

2. Bulatkan kecil-kecil sebesar bola pingpong. Kemudian leperkan.

3. Panaskan kuali tanpa menggunakan minyak. Goreng capati tadi sehingga garing dan warnanya kekuning-kuningan.

4. Akhir sekali, bolehlah diangkat dan dihidangkan.
 — with Maria Jaafar and Zalieha Jaa.
blog saya satu lagi boleh dilawati :  http://jasminshahab205.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment