18 August 2015

share dari link fb ~ Shah Haida Tahir

Saya telah mengambil keputusan utk berkongsi resepi ini... Moga bermanfaat la yek.. 

Ciken crepe
1kg ayam (potong dadu)
1tin campbell soup 420g
1 labu bawang putih (cincang)
2 @3 bj bwg bsr ( potong dadu)
1@ 2 bj tomato (potong dadu)
½ bj lada benggala merah(potong dadu)
1sudu bsr gula
Daun sup
Serbuk lada hitam ( ikut pedas yg anda suka)
Garam secukup rasa 
Keju mozarella
Keju cheddar

Cara
1- tumis bawang putih smpai naik bau
2- msk ayam.. Bg air ayam keluar n kering skit
3- tuang campbell soup
4-msk bawang bsr, masak smpai bawang besr betul² layu dan hampir hancur
5- msk lada benggala
6- msk tomato dan daun sup
7- perasakan dgn gula dan garam serta serbuk lada hitam... 
8- masak smpai hampir kering... 
Tadaaa... Dah siap.. Bole gulung dengan kulit crepe dah... Susun dlm loyang @ foil.. Sagat keju cheddar dan mozarella... Hiaskan dgn daun sup dan lada hitam... 
Bakar 20 min- 180°c

* anda boleh guna resepi kulit crepe kegemaran anda.

blog saya satu lagi boleh dilawati :  http://jasminshahab205.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment