02 August 2015

TART HAZELNUT

share dari link fb ~ Kerja Dari Rumah

TART HAZELNUT
==============

BAHAN-BAHAN:

Bahan Kulit Tart:

150gm mentega
90gm gula aising
1 biji kuning telur
350gm tepung gandum

Bahan B:

200gm krim keju
30gm hazelnut praline
50gm gula kastor
1 biji telur

Bahan C:
Hazelnat praline (inti)
sedikit hazelnat | untuk 

CARA MEMASAK:

1. Pukul mentega bersama gula aising kemudian masukkan kuning telur.
2. Kemudian masukkan tepung gandum dan gaulkan hingga menjadi doh.
3. Isikan doh ke dalam acuan tart dan bakar selama 25 minit pada suhu 150ºC.
4. Untuk intinya, pukul gula kastor dengan krim keju kemudian masukkan telur dan hazelnut praline. Pukul hingga sebati.
5. Isikan bahan C ke dalam kulit tart kemudian letakkan campuran bahan B. Hiaskan dengan hazelnat di atasnya.
6. Lorek lebihan hazelnat praline di atasnya dan bakar pada suhu 70ºC selama 10 minit.

JOM SHARE DI WALL MASING-MASING
Sumber : Rasa/karangkraf
================================= 
blog saya satu lagi boleh dilawati :  http://jasminshahab205.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment