Snowy creampuff
Oleh:Amira Orked
cc : www.facebook.com/ bukuresepi
Bahan bahan untuk tepung : 200 gram buttercup , 300 gram tepung dan 555 air . 8 biji telur gred A .
Panaskan buttercup bersama air sehingga mengelegak atau berbuih , masukkan tepung . Pastikan api perlahan dan kacau sehingga menjadi doh . Sejukkan . Kemudiann mix kan dengan telur sehingga habis , dengan menggunakan noozle 854 paip kan dia sehingga lah tepung habis bakar dengan suhu 180 c dan 25 minit
Filling kastard
Bahan A : 400 gram susu HL , 100 gram fresh milk vivo .
bahan B : 90 gram gula kastor , 50 gram susu HL , 50 gram kastard , 4 biji telur kuning .
Bahan C : 200 gram fresh milk * rich gold label
Okay first kita jerangkan bahan A sehingga mendidih , campurkan kesemua bahan B kacau shingga sebati , setelah mendidih bole lah masukkan bahan b tersebut ke dalam bahan A tadi , kacau sehingga pekatt dan sejukkan .
Setelah sejuk pukul rich gold label sehingga fluffy kemudian masukkan kastard yang telah sejuk tadi ke dala. Rich gold dan mix kan lagi hingga sebati , dah siap . Bole lah masukkan filling nyaa setelah creampuff habis di bakar . Selamat mencuba semuaa
Oleh:Amira Orked
cc : www.facebook.com/
Bahan bahan untuk tepung : 200 gram buttercup , 300 gram tepung dan 555 air . 8 biji telur gred A .
Panaskan buttercup bersama air sehingga mengelegak atau berbuih , masukkan tepung . Pastikan api perlahan dan kacau sehingga menjadi doh . Sejukkan . Kemudiann mix kan dengan telur sehingga habis , dengan menggunakan noozle 854 paip kan dia sehingga lah tepung habis bakar dengan suhu 180 c dan 25 minit
Filling kastard
Bahan A : 400 gram susu HL , 100 gram fresh milk vivo .
bahan B : 90 gram gula kastor , 50 gram susu HL , 50 gram kastard , 4 biji telur kuning .
Bahan C : 200 gram fresh milk * rich gold label
Okay first kita jerangkan bahan A sehingga mendidih , campurkan kesemua bahan B kacau shingga sebati , setelah mendidih bole lah masukkan bahan b tersebut ke dalam bahan A tadi , kacau sehingga pekatt dan sejukkan .
Setelah sejuk pukul rich gold label sehingga fluffy kemudian masukkan kastard yang telah sejuk tadi ke dala. Rich gold dan mix kan lagi hingga sebati , dah siap . Bole lah masukkan filling nyaa setelah creampuff habis di bakar . Selamat mencuba semuaa
No comments:
Post a Comment