22 June 2015

ROTI LAPIS DAGING BERKEJU


200 ml susu 

3 bj telur (2 bj untuk size AA) 
Celup roti dalam susu
Susun di bekas atau loyang yg telah di sapu butter


share dari link fb ~ Tested & Tasted recipe

ROTI LAPIS DAGING BERKEJU

Lapiskan daging di atas roti tadi dan susun slice cheese di atas daging

RESEPI UNTUK INTI DAGING

BAHAN2
400 gm daging hancu
2 ulas bwg putih - hiris
2 bwg holland - dadu
1 biji tomato - dadu

1/2 packet perencah lada hitam maggi
2 sdB sos ladahitam kimbal
2 sdB sos tomato

Sedikit daun sop dan daun bwg hiris

CARA2
Tumis bwg putih
Masukkan daging yg telah (dinyahbeku) terlebih dahulu
Masak hingga,daging masak
Seratakan perencah maggi lada hitam , sos tomato dan sos lada hitam
Masukkan bwg holland
Masukkan daun sop dn daun bwg

** jika ingin kelainan gunakan sos bolongse 1/2 botol utk menggantikan perencah lada hitam dn sos lada hitam
 Ulang proses hingga,roti habis.
Saya guna 12 kpg roti
Untuk lapisan akhir selepas daging.. Taburkan cheedar cheese dan mozza cheese
Bakar 40 mins
Suhu 170
Hidang dgn sos cili
share dari link fb ~ Tested & Tasted recipe

blog saya satu lagi boleh dilawati :  http://jasminshahab205.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment