16 November 2012

Kenapa Boikot Mc Donald's??

share dari link fb sahabat ~LayarMinda


Admin mengajak sahabat di luar sama-sama boikot semampu yang mungkin.

Melihat perbincangan pro dan kontra, admin rumuskan perlu kita boikot sekadar yang mampu,

Admin menukilkan di komen yang menyokong kempen bawah ini untuk penilaian sahabat.
 


share dari link layar minda danPalestine... Dimanakah kita

Palestine merupakan tanah milik umat Islam. disanalah teletak masjid al-Aqsa, antara tiga masjid yang paling mulia. Semenjak Yahudi menduduki bumi palestine banyak Peristiwa yang sepatutnya kita cakna dan cuba membantu dengan sekadar mungkin, memberi derma, berdoa dan menyebarkan maklumat Palestine kepada sahabat-sahabat lain. amat dialu-alukan untuk sebar dan jemput sahabat lain ke page ini. bukan sahaja kita mendapat manfaat mereka pun perlu juga mendapat manfaat ini. Erti hidup pada MEMBERI

Ulasan dari Pengerusi Aqsa Syarif:
Berkaitan kenyataan McD Malaysia. McD Malaysia membayar franchisee fees kpd McD Corp USA. Ada puluhan ribu restoran McD di seluruh dunia. Walaupun setiap dari Restoran McD ini menyumbang sebanyak 5% dari revenue mereka ini sudah berjumlah ratusan juta USD (bahkan mungkin billion dollar).

Oleh kerana McD konsisten menyumbang kepada ekonomi Israel sejak 30 ta
hun yang lalu, maka kita harus menyampaikan message yang tegas di seluruh dunia kepada semua negara di mana McD membuka cawangan. Jika setiap negara di mana McD beroperasi membuat disclaimer bahawa 'mereka tidak menyumbang kepada israel' bahkan mereka adalah syarikat berdaftar di negara masing-masing, maka boycott akan gagal dan McD Corporation US bolih meneruskan sokongan tidak berbelah bagi kepada Israel.
Tetapi jika setiap warga dunia mula memboikot operasi McD di negera masing-masing maka ini akan menyampaikan message yang jelas supaya McD Corp US menghentikan sokongannya kpd Israel.

Bayangkan jika kutipan dari yuran franchisee shj jumlahnya ratusan juta dollar sehari, berapa banyak jentera perang yang bolih dibeli oleh Israel dgn sumbangan McD bagi membunuh rakyat Palestin.
Kerana itu boycott adalah satu 'peperangan'. Seruan boycott akan di counter oleh pihak musuh dgn mengatakan kami 'cawangan tempatan' dan kami hanya membayar cukai kpd kerajaan kita. Lagipun kami menyumbang kpd ekonomi negara dan menyediakan peluan pekerjaan kpd rakyat tempatan.

Jika semua negara membuat pengistiharan spt ini dan semua warga dunia terpedaya dgn seruan manis; ini boycott akan gagal total. Tetapi apabila McD semberang laut menerima tempiasan dari polisi McD Corp yang membiayai israel, maka akhirnya McD Corp terpaksa berfikir lagi sebelum meneruskan sokongannya kpd zionis kerana keuntungan seberang lautnya mula menyusut.
Ingat boycott adalah peperangan dan musuh akan menggunakan hujjah 'yang masuk akal' untuk menggagalkan strategi boikot.
Menyokong perjuangan rakyat Palestin tidak semestinya naik kapal pergi ke Gaza. Kita boleh menyokong perjuangan rakyat Palestin dengan tidak membeli Mc Donalds dan Coca Cola.
#Jom boikot!
BOIKOT ALL OF THIS TO SUPPORT PALESTIN...NO BOMB TO PALESTINIAN WITH THIS SPONSORSHIP BY THIS COMPANY TO SUPPORT ZIONISM TERRORIST

No comments:

Post a Comment