Bahan-bahan:
kulit wantan secukupnya
250 gram isi ketam
1/2 tin jagung krim
1/2 cawan lobak merah cincang
1 cawan cendawan shiitake segar cincang
1 labu bawang besar saiz kecil - cincang
2 ulas bawang putih - cincang
1/2 sudu teh lada putih - cincang
4 batang daun ketumbar - cincang
1 sudu teh serbuk pati ayam
minyak
Cara:
1. Campurkan kesemua bahan di atas kecuali kulit wantan dan minyak.
2. Gaul sebati.
3. Ambil satu sudu teh adunan dan letakkan di tengah-tengah kulit wantan.
4. Bentukkan wantan mengikut kegemaran masing-masing, dan lekatkan kulit wantan dengan air.
5. Goreng dalam minyak terendam
6. Apabila wantan berwarna kuning keemasan, dan timbul ringan di permukaan minyak, angkat dan toskan.
7. Sedia untuk dinikmati.
No comments:
Post a Comment