01 March 2013

Rahsia lawan arah jam


share dari link fb ~Misteri & keajaiban alam

Rahsia lawan arah jam

Menurut pakar metafizik, pergerakan yang berlawanan dengan arah jam akan menghasilkan TENAGA POSITIF, dan begitulah sebaliknya. Jika kita perhatikan setiap kejadian Allah S.W.T, semuanya bergerak berlawanan arah jam.

1. Ka’abah – Dalam Islam, seseorang yang akan melakukan tawaf perlu bergerak dari kanan ke kiri ke kiri sebanyak 7 kali. Kenapa? kerana itulah fitrah alam (semula jadi). Kenapa 7 kali? Kerana itulah pilihan Allah S.W.T. Begitu banyak kejadian di alam ini berkait dengan angka 7, contohnya seperti penciptaan Langit sebanyak 7 lapis, bumi 7 lapis juga neraka 7 tingkat (nauzubillah)

2. Setiap planet termasuklah bulan mergerak mengikut orbitnya (laluannya), adalah mengikut lawan arah jam.

3. Di dalam badan kita terdapat Sitoplasma (cairan dalam sel) mengelilingi sel (ruang-ruang kecil yg dipisahkan oleh suatu dinding) adalah bergerak berlawanan dengan arah jam.

4. Puting beliung juga berpusar mengikut lawan arah jam.

5. Jika kita perasan, pertandingan olahraga juga bermula dari arah kanan ke kiri, juga berlawanan dengan arah jam. Mengapa?. kerana itulah fitrah alam. Jika mereka bermula pada petak permulaan mengikut arah jam, pasti catatan masa yang diperoleh tidak sebaik pergerakan berlawanan arah jam. Tak percaya?. Cubalah tanya sendiri kat Usain Bolt. :)

6. Sewaktu membaca al-Quran, semestinya kita perlu membacanya dari kanan ke kiri, juga berlawanan dengan arah jam. Begitu juga tulisan jawi.. Kenapa? Admin pun tak tahu, tapi cuba anda baca al-Quran semasa anda berada dalam kereta yang bergerak, mesti kepala anda tak pening berbanding tulisan yang bermula dari kiri ke kanan yang mengikut lawan arah jam. Pastinya akan pening kepala.

7. Yang ni tak berapa ilmiah sikit. Kalau anda suka baca komik Jepun, pasti anda perasan cara susunannya juga berlawanan dengan arah jam. Mungkin orang Jepun juga sudah lama mengetahui kebaikan pergerakan yang berlawanan dengan arah jam?

Wallahuallam..

* gambar - Sitoplasma (cairan dalam sel) di dalam badan kita

- sKy -

crdt: Ceritera Minda Dan Jiwa & http://bekuotak.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment