12 February 2013

DOA KESEMBUHAN BAGI PESAKIT BUAH PINGGANG


share dari link fb ~Tunteja Teja


DOA KESEMBUHAN BAGI PESAKIT BUAH PINGGANG

Buah pinggang adalah satu organ yang amat penting dan TUGAS buah pinggang tidak sekadar menapis darah dan menyingkir bahan beracun daripada badan, tetapi juga mengekalkan keseimbangan elektrolit, pH dan tekanan darah.

Ia ibarat "oil filter" bagi sebuah kereta supaya kereta itu berjalan dengan baik. Begitulah juga buah pinggang kita yang menapiskan segala toksid dalam darah dan membekal darah yang bersih pada otak dan organ-organ lain supaya seseorang itu sehat. Jika buah pinggang tidak elok dan rosak. Orang itu akan mengalami masalah kesihatan kerana darahnya kotor mengandungi racun yang menyebabkan ia tidak sihat dan menjejaskan organ-organ yang penting.

Sebelum buah pinggang rosak dan menjejaskan kesihatan anda, elok amalkan ayat-ayat ini supaya buah pinggang berada dalam keadaan baik ditambahkan lagi doa syifa yang mana pengamal doa syifa terhindar dari sebarang penyakit kecuali kematian.

Cara-cara rawatannya.

1. Bacaan Salawat Syifa.-3x.

2. Baca Doa dari Surah Al-Mukminun. 11x

Sediakan air satu botol kosong yang bersih dan dihembuskan setiap kali membaca doa-doa diatas. Amalkan setiap hari terutama pesakit buah pinggang yang teruk. Minum sebelum sarapan pagi dan minum sebelum tidur malam. InsyaAllah semuga mendapatkan kesembuhan bagi yang mengidap sebarang penyakit berkaitan buah pinggang yang menyebabkan kerosakan buah pinggang. Amalkan minum air barli yang direbuskan bersama gula batu untuk menyuci kekotoran dalam saluran buah pinggang untuk mengelak kencing kotor. Sebulan sekali baik untuk kesihatan selain dari air yang di doakan. InsyaAllah.

Selawat Syifa.

Maksudnya:

"Ya Allah, berilah rahmat ke atas penghulu kami, nabi Muhammad S.A.W. yang dengan berkat baginda, engkau menyembuhkan hati-hati, menjadi penawar dan menyihatkan tubuh badan juga memberi kesembuhan penyakit serta mengurniakan cahaya penglihatan dan kurniakanlah juga rahmat keberkatan dan kesejahteraan keatas keluarga dan sahabat baginda."

Doa Kesembuhan Untuk Pesakit Buah Pinggang.

Maksudnya:

115. Maka apakah kamu mengira, bahwa sesungguhnya Kami menciptakan kamu secara main-main (saja), dan bahwa kamu tidak akan dikembalikan kepada Kami? 116. Maka Maha Tinggi Allah, Raja Yang Sebenarnya; tidak ada Tuhan selain Dia, Tuhan (Yang mempunyai) 'Arsy yang mulia. 117. Dan barangsiapa menyembah tuhan yang lain di samping Allah, padahal tidak ada suatu dalilpun baginya tentang itu, maka sesungguhnya perhitungannya di sisi Tuhannya. Sesungguhnya orang-orang yang kafir itu tiada beruntung. 118. Dan katakanlah: "Ya Tuhanku berilah ampun dan berilah rahmat, dan Engkau adalah Pemberi rahmat Yang Paling baik."

5 comments:

 1. terima kasih utk info yg berguna...sesungguhnya ayat ayat quran itu besar fadhilatnya...akan amalkan utk kesihatan suami.

  ReplyDelete
 2. T.kasih. Dah amalkn dn berkesan.
  Alhmdulillah anak dah sembuh dari sakit buah pinggangnyer..

  ReplyDelete
 3. saya masih amalkan,ahamdulillah kebocoran buah pinggang saya makin pulih

  ReplyDelete