11 October 2015

cucur terung

share dari link fb ~ Dayang Norhasmah

Dah ketagih mkn cucur terung..sedap x terkata 
heart emoticon
Yg x suka mkn terung,pasti suka...
Hari2 mkn pun x jemu (^_*)

Sbb ramai yg mcm bminat, meh unnie share resepi gwiyomi 
wink emoticon
1. Potong terung memanjang...ala2 french fries gitew. 
**Makin kecil makin rangup.

2. Bancuh tepung ayam goreng adabi + tepung beras(nk bagi rangup..kriuk..kriuk).
***nak guna tepung ayam yg lain pun bole.ikut selera msg2. Kuantiti tepung agak2 je.tgk byk mn terung yg dipotong.

3. Masukkan potongn terung dlm bncuhan tepung.
**saya masukkan terung sikit2.mcm kte goreng pisang jg.msukn je kuantiti yg kte nk goreng ms tu.

4. Sedia minyak secukupnya dan panaskan. Gunakan api sederhana utk menggoreng...

5. Tadaaaa...siap!!!

**Bole mkn gitu je. Nak cecah sos/mayonis pun bole.

Yg ni x pnh wat lg..tp rasa2nya kan kalo kite tabur cheese + bijan atas cucur terung,mesti sedap kan... 

blog saya satu lagi boleh dilawati :  http://jasminshahab205.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment