CARROT CAKE FROSTING
Bahan
2 1 cwn butter
2 ketul cream cheese
1 sudu besar esen vanilla
2 cwn gula aising
Cara
1.Masukkan butter dan gula,putar hingga lembut dengan kelajuan sederhana selama 2minit.
2.Kemudian masukkan esen vanilla dan krim keju,putar hingga sebati dan lembut.
CHOCOLATE CAKE FROSTING
Bahan
1 cwn cream cheese
1/2 cwn butter
1 sudu teh esen vanilla
2 cwn gula aising
Cara
1.Masukkan butter dan gula,putar hingga lembut dengan kelajuan sederhana selama 2minit.
2.Kemudian masukkan esen vanilla dan krim keju,putar hingga sebati dan lembut.
Bahan
1 cwn cream cheese
1/2 cwn butter
1 sudu teh esen vanilla
2 cwn gula aising
Cara
1.Masukkan butter dan gula,putar hingga lembut dengan kelajuan sederhana selama 2minit.
2.Kemudian masukkan esen vanilla dan krim keju,putar hingga sebati dan lembut.
RED VELVET CAKE FROSTING
Bahan
1 cwn butter tanpa garam (unsalted butter)
1 ½ cwn gula aising
1 1/2 sudu teh esen vanilla
Secubit garam
2 cwn cream cheese ( 1 pound@2ketul)
Cara
1.Masukkan butter dan gula,putar hingga lembut dengan kelajuan sederhana selama 2minit.
2.Kemudian masukkan esen vanilla,garam dan krim keju,putar hingga sebati dan lembut.
blog saya satu lagi boleh dilawati : http://jasminshahab205.blogspot.com/
Memang sedap la kek ni...Thanks kerana sudi berkongsi resipi.
ReplyDelete