23 February 2013

PUDING PELANGI



Resepi asal Suriani Osman akk buat bagi lapis banyak ngeee..

PUDING PELANGI~
Hasnah Zakaria


Bahan-bahan:-

10g agar-agar (1 paket)
6 cawan air
1 ½ cawan gula (saya guna 1 cawan)
1 tin susu cair (400 ml)
1 sudu tepung kastard(bancuh dgn air sikit spya tak berketul)
Pewarna-ikut suka

Cara-cara:-
Masakkan agar2, air, gula dah larut masukkan susu cair dan tepung kastard kacau lagi sampai mendidih.
Bahagikan agar2 sama banyak dalam bekas yg berlainan dan masukkan warna.
Tuang 1 warna ke dlm acuan dan sejukkan, apabila agar2 hampir beku tuang warna lain perlahan2 supaya warna x bercampur.
Lakukan cara yg sama sehingga habis kesemuanya.
Sejukkan dlm peti.
 

No comments:

Post a Comment