share dari link fb ~Buku Resepi
Resepi Seri Muka
Oleh: Arisya Nasyuha
Bahan2.
(Lapisan bwh)
500g beras pulut
400ml santan cair
1 st garam
1 st minyak
(Lapisan bwh)
120g t/gandum
3 st t/jagung
140g gula
2 bji telur
450ml santn pekat
1/2 st garam
10helai daun pndan+air 300ml
Cara:
Rendam beras pulut selama 15mnit.toskn dn satukn bhn lapisan bwh.kukus selama 20mint.keluarkn loyang dnratakn permukaan pulut.biarkn seketika.bt lapisan ats.pkl gula n telur smoi kmbng.msukkn sntan, air pndan dn garam.gaul rata.msukkn kedua2 tpung.kacau dn tapis.tuang d ats adunan pulut td.kukus selama 45minit.biar btul2 sjuk bru d potong.
Selamat mencuba! :)
Bahan2.
(Lapisan bwh)
500g beras pulut
400ml santan cair
1 st garam
1 st minyak
(Lapisan bwh)
120g t/gandum
3 st t/jagung
140g gula
2 bji telur
450ml santn pekat
1/2 st garam
10helai daun pndan+air 300ml
Cara:
Rendam beras pulut selama 15mnit.toskn dn satukn bhn lapisan bwh.kukus selama 20mint.keluarkn loyang dnratakn permukaan pulut.biarkn seketika.bt lapisan ats.pkl gula n telur smoi kmbng.msukkn sntan, air pndan dn garam.gaul rata.msukkn kedua2 tpung.kacau dn tapis.tuang d ats adunan pulut td.kukus selama 45minit.biar btul2 sjuk bru d potong.
Selamat mencuba! :)
No comments:
Post a Comment