APAM BALIK
Oleh:Isma Maisarah
Like:www.facebook.com/ bukuresepi
170gm tepung gandum
100gm tepung beras
30gm tepung jagung
150gm gula kastor
2 sudu kecil baking powder
1/2 sudu kecil soda bikarbonat
1/2 sudu kecil garam
2 biji telur gred A
1 sudu kecil esen vanila
6-7 ozs air
Bahan inti :-
Kacang tanah
Gula
Butter
Jagung krim
Cara2:-
Campurkan semua bahan, gaul hingga sebati. Perap 3-4 jam.
Panaskan kuali, sapukan sedikit butter pada kuali ( klu guna non stick pan x perlu sapu butter), tuangkan sedikit adunan...ratakan...taburka n bahan inti. Setelah masak lipat 2 bahagian.
Oleh:Isma Maisarah
Like:www.facebook.com/
170gm tepung gandum
100gm tepung beras
30gm tepung jagung
150gm gula kastor
2 sudu kecil baking powder
1/2 sudu kecil soda bikarbonat
1/2 sudu kecil garam
2 biji telur gred A
1 sudu kecil esen vanila
6-7 ozs air
Bahan inti :-
Kacang tanah
Gula
Butter
Jagung krim
Cara2:-
Campurkan semua bahan, gaul hingga sebati. Perap 3-4 jam.
Panaskan kuali, sapukan sedikit butter pada kuali ( klu guna non stick pan x perlu sapu butter), tuangkan sedikit adunan...ratakan...taburka
No comments:
Post a Comment