RESEPI GRILL LAMB CHOP
By Zylla Ahmad
Bahan-bahan :
2 ketul tulang rusuk kambing
2 gm serbuk lada putih
6 gm garam
1 sudu besar minyak zaitun
1 sudu besar sos tiram
50 gm sos bawang putih
1 biji bawang besar (dibakar)
1 biji tomato (dibakar)
2 batang daun parsli
1 biji lada benggala
Cara membuatnya :
1. Gaulkan tulang rusuk kambing dengan serbuk lada putih, garam, sos tiram dan minyak zaitun.
2. Perap dan masukkan di dalam peti sejuk selama enam jam.
3. Kemudian, bakar daging tersebut selama 10 minit sehingga masak.
4. Hiaskan dengan lada benggala, sos bawang putih, bawang dan tomato yang dibakar serta daun parsli. Sedia untuk dihidang.
Bahan-bahan :
2 ketul tulang rusuk kambing
2 gm serbuk lada putih
6 gm garam
1 sudu besar minyak zaitun
1 sudu besar sos tiram
50 gm sos bawang putih
1 biji bawang besar (dibakar)
1 biji tomato (dibakar)
2 batang daun parsli
1 biji lada benggala
Cara membuatnya :
1. Gaulkan tulang rusuk kambing dengan serbuk lada putih, garam, sos tiram dan minyak zaitun.
2. Perap dan masukkan di dalam peti sejuk selama enam jam.
3. Kemudian, bakar daging tersebut selama 10 minit sehingga masak.
4. Hiaskan dengan lada benggala, sos bawang putih, bawang dan tomato yang dibakar serta daun parsli. Sedia untuk dihidang.
blog saya satu lagi boleh dilawati : http://jasminshahab205.blogspot.com/
No comments:
Post a Comment